Naleśniki w panierce

Bardzo często się zdarza, że podczas przygotowywania obiadu robimy za dużo jedzenia, które zostaje na drugi dzień, jednak takie jedzeni nie jest już zazwyczaj tak smaczne jak poprzedniego dnia. Jest jednak wiele sposobów na przerobienie takich dań, aby były one również smaczne, a nawet dla niektórych jeszcze lepsze. Najbardziej popularne jest w naszym kraju gotowanie rosołu w niedzielę lub święta, który zawsze zostaje.Wtedy zazwyczaj gospodynie domowe następnego dnia dodają do niego pomidorów lub koncentratu pomidorowego i otrzymują wówczas zupę pomidorową, albo grzybów oraz sosu grzybowego, dzięki czemu następnego dnia na obiad jest zupa grzybowa, jednak to nie jest jedyny sposób na bardzo ciekawe przetwarzanie jedzenia. Na przykład naleśniki, kiedy zostaną Ci z poprzedniego dnia i nie są już odpowiednio świeże, a ich brzegi są wyschnięte można je odświeżyć za pomocą usmażenia ich ponownie na patelce w panierce.

Nafaszerowanie naleśniki dżemem, owocami, białym serem, mięsem albo kiedy jako nadzienie została wykorzystana pasta jajeczna, otocz w jajku a następnie w dużej ilości bułki tartej i połóż na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. W krótkiej chwili panierka zarumieni się, a naleśniki staną się miękkie i będą rozpływały się w ustach. Można to także zrobić za pomocą samego rozpuszczonego masła, bez bułki tartej. Naleśniki przypieką się, a nadzienie będzie gorące i gotowe do spożycia. Kiedy naleśniki są słodkie można do masła dodać cukier puder, cynamon, a następnie polać je polewą czekoladową lub owocową. Ten i wiele więcej przepisów na stronie smacznego.info